Författare

Jag skriver romaner i genren feelgood, om människor och relationer, ofta med en humoristisk touch.

2016 debuterade jag med ljudboken Byvalla på Storytel, som lästes in av Cecilia Forss. Byvalla handlar om ett litet samhälle på landet som får ett friskt uppvaknande när dokusåpan Kärlek på gården spelas in hos bonden Micke. Byvalla blivit en av Storytels mest populära originalserier med över 100,000 lyssningar. Det har blivit två uppföljare: Sommar i Byvalla och Tillbaka till Byvalla. Alla tre böckerna har släppts som pocket och Byvalla har även kommit ut som ljudbok i Finland, Danmark och Holland.

Sommaren 2019 släpptes ljudboken Kalla fötter på Storytel, inläst av Frida Hallgren. I Kalla fötter möter vi 27-åriga Holly, som reser från Australien till Härjedalen för att söka efter sin försvunna pappa, Tomas. Med hjälp av en släktforskare kommer hon Tomas på spåren och får veta sorgliga sanningar om sin familjehistoria.

Sommaren 2020 kom Sweet home Dalarna ut på Printz publishing. I den får läsarna möta Madde, som jobbar som hovslagarlärling i en liten by i Dalarna. Hon har kört fast i livet när stockholmaren Niklas dyker upp i byn och ställer allt på ända. Hur vet man egentligen var man hör hemma?

Sagt om Karins böcker

”I Sweet home Dalarna frontalkrockar landsbygd och storstad på ett så roligt, varmt och förutsägbart sätt att man blir alldeles glad. Det underliggande budskapet är att alltid tro på sig själv, och att aldrig ge upp sina drömmar, oavsett. Med andra ord: det här är feelgood på riktigt hög nivå.” – BTJ

”Byvalla är en härlig och underbar feelgood som tog slut alldeles för fort” Villivonkansbooks

”Kalla Fötter är en varm och gedigen relationsroman som inte känns förutsägbar eller alltför romantiskt gullig.” Villa Freja