Författare

Jag skriver romaner i genren feelgood, om människor och relationer och ofta med en humoristisk touch.

Min senaste roman Landsvägarnas drottning handlar om 44-åriga Annie som åker runt i en gammal Scaniabuss och säljer underkläder. Den är första delen i en serie som är utgiven av Printz Publishing. Ljudboken, som har lästs in av Gunilla Leining, låg etta på Storytels topplista i februari 2022.

Omdömen:

”Det är begåvad svensk feel good, som aldrig blir för sockersöt utan behåller en vacker underton av hjälplös sorg inför allt som också går åt skogen.”
Lotta Olsson, DN

”Det blir en hoppfull resa som tar oss till Dalarna, Härjedalen och Hälsingland – och förstås till feelgoodromanens bästa gren: att våga gå ta steget och göra nödvändiga förändringar.”
Maria Näslund, GP

”Janson har förmågan att lyfta feelgoodgenren till en högre höjd med perfekt avvägda doser av glädje och sorg utan att dra karaktärerna till sin spets.”
BTJ

2016 debuterade jag med ljudboken Byvalla på Storytel, som lästes in av Cecilia Forss. Byvalla handlar om ett litet samhälle på landet som får ett friskt uppvaknande när dokusåpan Kärlek på gården spelas in hos bonden Micke. Byvalla blivit en av Storytels mest populära originalserier med över 100,000 lyssningar. Det har blivit två uppföljare: Sommar i Byvalla och Tillbaka till Byvalla. Alla tre böckerna har släppts som pocket och Byvalla har även kommit ut som ljudbok i Finland, Danmark, Holland och Ryssland.

Sommaren 2019 släpptes ljudboken Kalla fötter på Storytel, inläst av Frida Hallgren. I Kalla fötter möter vi 27-åriga Holly, som reser från Australien till Härjedalen för att söka efter sin försvunna pappa, Tomas. Med hjälp av en släktforskare kommer hon Tomas på spåren och får veta sorgliga sanningar om sin familjehistoria.

Sommaren 2020 kom Sweet home Dalarna ut på Printz publishing. I den får läsarna möta Madde, som jobbar som hovslagarlärling i en liten by i Dalarna. Hon har kört fast i livet när stockholmaren Niklas dyker upp i byn och ställer allt på ända. Hur vet man egentligen var man hör hemma?

”Det här är feelgood på hög nivå”
BTJ

Sommaren 2021 släpptes romanen Möjlighet till självhushållning, som handlar om Örebroparet Kajsa och Basse som prövar lyckan på landsbygden. Livet på landet blir inte lika enkelt som de hoppats. Både hästar och bin är rymningsbenägna, ladan är fallfärdig och kålmaskarna äter upp stora delar av odlingen. Dessutom lägger grannen Per-Arne ständigt näsan i blöt. Och så finns det en person i parets förflutna som Kajsa gömmer sig från …

Sagt om Karins böcker

”I Sweet home Dalarna frontalkrockar landsbygd och storstad på ett så roligt, varmt och förutsägbart sätt att man blir alldeles glad. Det underliggande budskapet är att alltid tro på sig själv, och att aldrig ge upp sina drömmar, oavsett. Med andra ord: det här är feelgood på riktigt hög nivå.” – BTJ

”Byvalla är en härlig och underbar feelgood som tog slut alldeles för fort” Villivonkansbooks

”Språket flyter på lätt och Möjlighet till självhushållning känns gedigen, välskriven och inte allt för sockersöt.” BTJ